Eric HuismanEric Huisman portret

Mijn naam is Eric Huisman, een Yogi, energetisch therapeut, Yoga leraar, software ontwikkelaar, vader van een mooie zoon, partner van een lieve vriendin, bewust levensgenieter, muziekliefhebber en een student van het leven. Ik beoefen nu meer dan 10 jaar Yoga om mezelf te ont-dekken en een mooier leven te leven. De laatste jaren deel ik de lessen die ik heb geleerd met anderen. Door Yoga heb ik ontdekt dat ik een gave heb gekregen en ben heel dankbaar om deze gave nu te mogen gebruiken om mensen te helpen.

Mijn Yoga reis

Als software ontwikkelaar werd ik me ervan bewust dat we niet gemaakt zijn om de hele dag achter de computer te zitten. Hierdoor ging ik op zoek naar gezonde manieren om te bewegen en ik wilde wel Yoga gaan doen, maar het kwam er niet van. Maar door een persoonlijke crisis had ik dringend een vakantie nodig voor mezelf en een Yoga-retreat klonk goed, dus ging ik zonder enige Yoga-ervaring naar mijn eerste Yoga retreat. “Do what is good for you” is wat mijn eerste Yoga lerares als een mantra herhaalde. Klinkt simpel, maar voor mij was het een openbaring. Ik leefde toen vooral vanuit “mijn hoofd” en was me weinig bewust van wat mijn lichaam mij vertelde. Mijn eerste Yoga les voelde als thuiskomen bij mezelf. Deze week was zo helend voor mij dat hiermee mijn Yoga reis begon. Sindsdien heb ik vele leraren gehad uit verschillende stromingen.

Uit al deze stromingen ontstond mijn eigen practice die ik dagelijks begon te doen. Yoga is voor mij een manier om mezelf bewust te worden en te helen. Na ongeveer 10 jaar eigen Yoga te hebben gedaan, voelde ik de behoefte om de lessen die ik had geleerd ook met andere te gaan delen. Ik ben daarom de docenten opleiding in Pralaya Yoga van Robert Boustany te gaan volgen. Pralaya is gericht op het voorkomen van blessures door het versterken van onderontwikkelde spieren en het herstellen van balans in het lichaam. Robert bleek een inspirerende leraar op veel meer vlakken dan enkel het fysieke lichaam. Dankjewel Robert! Sindsdien heb ik meerdere opleidingen gevolgd en mezelf verdiept in Bio-energetica, Jin Shin Jyutsu en Yoga Therapie. En nu geef ik alweer een paar jaren les om mijn liefde voor Yoga met anderen te delen.

Mijn spirituele groei

Thaise massage door astrologe

Op mijn Yoga-pad kwam ik ook in aanraking met andere “spirituele” zaken zoals astrologie. Vanuit mijn hoofd benaderde ik de meeste zaken gezond sceptisch. Een sessie met een astrologe raakte me echter diep emotioneel. Ze vertelde mij zoveel dingen over mezelf dat mijn hoofd niet kon bevatten hoe ze dit kon, maar het resoneerde wel bij mij. Ze vertelde mij ook over mijn gave voor aanraking en massage. Dat was nieuw voor mij. Ik ben dit toen gaan verkennen door workshops te volgen in de traditionele Thaise massage, omdat ik deze massage vorm zelf het fijnste vond om te ontvangen. Deze workshops gingen heel goed en ik kreeg te horen dat ik “het gevoel voor aanraking” had. Bij Birgit Dieleman (Sawadee massage) ben ik daarom de opleiding Thaise massage gaan volgen. Zij was al meer dan 20 jaar fysiotherapeute en zelf zo enthousiast geworden over de Thaise massage dat ze meerdere keren naar Thailand was geweest voor opleidingen. Ze combineerde voor mij de Oosterse kennis van de energiebanen met de Westerse kennis van het lichaam. Na deze opleiding ben ik veel gaan oefenen, naast mijn werk als software ontwikkelaar. Dit was heel leuk om te doen.

Vertrouwen op mijn intuïtie

Pas tijdens mijn Pralaya Yoga opleiding bij Robert Boustany begon het mij duidelijk te worden dat ik een gave had gekregen die ik kon gebruiken om mensen met klachten te helpen. Robert steunde mij ook om dit meer te gaan doen. Ik begon de massage techniek steeds vrijer toe te passen en meer te vertrouwen op mijn intuïtie tijdens mijn behandelingen. Mijn intuïtie ontwikkelde zich ook door levenservaringen die ik had, waardoor mijn mogelijkheden groeiden (zie posts over Eric Huisman hieronder). Hierdoor merkte ik dat mijn behandelingen steeds holistischer werden, waardoor ik anderen ook op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak kan helpen. Lichaam en geest zijn zo sterk verbonden met elkaar. Nu creëer ik in het moment wat nodig is en help ik anderen om lichter te worden en spanning los te laten.

Wat zegt jouw intuïtie? Als je het gevoel hebt, dat ik iets voor je kan doen, neem dan contact met mij op.

Posts over Eric Huisman

Ontwikkeling van mijn gave

Het ontwikkelen van mijn gave ging met kleine en grote stappen.…

Ont-dekking van mijn gave

Ik heb mijn gave waarschijnlijk altijd al gehad maar ik…
gave Eric Huisman

Wat is mijn gave?

Mijn gave? Als ik mensen vertel dat ik een gave heb om anderen…