Energetische behandeling?

Wat is een energetische behandeling?

Een energetische behandeling is gericht op het herstel van de natuurlijke stroom van levensenergie door het opsporen van blokkades, het transformeren van die blokkades en het stimuleren van het zelfhelend vermogen. Een klacht kan voorkomen uit een blokkade op fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel niveau (lees hierover meer bij energetische therapie). Een energetisch behandeling is bij mij een intuïtief proces, maar ik gebruik hierbij technieken uit bio-energetica, Jin Shin Jyutsu, energetische massage en holistisch coaching.

Hoe verloopt een energetische behandeling?

Veel mensen vinden een energetische behandeling spannend. Dat snap ik wel. Een massage is bekend en verloopt meestal volgens hetzelfde patroon. Een energetische therapie sessie is onbekend en heeft geen vast patroon. Je mag vertrouwen dat wat er ontstaat, het juiste is op dat moment. Dat doe ik ook. Zoals ik bij mijn gave heb beschreven stel ik mezelf volledig open. Daarna laat ik mij intuïtief leiden. Elke sessie is weer een nieuwe ontdekkingstocht die we samen maken.

Om toch een algemeen idee te geven van een 90 minuten sessie. We beginnen meestal met een kort gesprek van circa 15 min, daarna lichaamswerk van circa 60 min en tot slot een afronding van circa 15 min. Bij het lichaamswerk gebruik ik mijn handen om contact te maken met jouw lichaam in de vorm van een energetische massage. Je houdt je kleding aan. Bij voorkeur draag je makkelijk zittende kleding. Een energetische behandeling kan worden ervaren als een gevoel van warmte, of juist kou, borrelende buik of trillingen. Iedereen ervaart het op zijn eigen manier. Na de sessie is het meestal prettig om wat tijd voor jezelf te hebben om de ervaring rustig te kunnen verwerken. Meestal voel je direct resultaat, maar het kan ook zijn dat het een paar dagen duurt of dat er meerdere sessies nodig zijn voordat je jezelf beter voelt.

Natuurlijke staat

Ik had een keer een energetische behandeling met een cliënte die last had van somberheid en burnout klachten. Halverwege de sessie zag ik aan haar gezicht dat ze iets binnen hield en toen ik haar vroeg wat het was, begon ze opeens te lachen. En ze bleef maar lachen waardoor ik natuurlijk mee moest lachen. Ze werd van binnenuit zo blij werd dat ze kon gewoon niet meer stoppen met lachen. Ze had weer verbinding gemaakt met haar natuurlijke staat van Liefde en blijheid. Zo mooi om mee te maken.

Onverwerkte emoties

Het is echter niet altijd blijheid dat vrijkomt bij een energetische behandeling. Vaak komen er andere emoties los zoals verdriet, angst, teleurstelling of boosheid los uit het verleden. Het woord emotie komt van het het Latijnse “emovere” wat betekent “energie in beweging”. Wanneer een emotie niet vrij wordt geuit, dan wordt deze energie opgeslagen in ons lichaam. Wanneer spanning die dit veroorzaakt in het lichaam kan wegvloeien, ontstaat er weer ruimte in lichaam en geest. Hierdoor wordt de natuurlijke energiestroom hersteld.

Het transformeren van deze spanning zorgt bij mij meestal voor boeren of gapen. Waarom weet ik ook niet, maar blijkbaar is dat mijn manier om de spanning weer af te voeren (zie mijn gave). Welke effecten tijdens een sessie ontstaan (fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel) is vooraf niet te voorspellen. Mijn advies is: stel je open voor de ervaring en probeer er geen verwachting van te hebben.

Lees hier meer over:

Als je het gevoel hebt dat een energetische behandeling van mij je kan helpen, neem dan contact met mij op.