Energetische massage Haarlem

Massage is een van de oudste manieren van genezing. Op een juiste manier aangeraakt worden, zorgt ervoor dat spanning kan afvloeien en energie weer gaat stromen. Je komt in een staat van diepe ontspanning en hierdoor kan jouw lichaam zichzelf genezen. Daarom gebruik ik energetische massage als een onderdeel van energetische therapie.

Fijne handen, noeste handen, vaste handen, klamme handen. Ze voelen allemaal fantastisch aan wat het hart ze ingeeft.

Sukha
energetische massage Haarlem

De kunst van aanraking

Massage is voor mij de kunst van aanraking. Ik heb zelf veel massages mogen ontvangen en heb gemerkt hoeveel verschil er is. Sommige massages zijn voor mij veel te hard, andere juist te zacht. De kunst is om met de juiste “touch” aan te raken om het lichaam uit te nodigen om spanning los te laten. Maar dat is het niet alleen, ook de intentie van de masseur speelt een belangrijke rol. Deze kan gericht zijn op ontspanning door zachte aanraking of gericht op het “wegdrukken van knopen”. Beiden zijn gericht op het fysieke lichaam.

Energetische massage

Als energetisch therapeut kijk ik hier anders naar. Mijn intentie is om aandacht te brengen waar dat nodig is en liefdevol open te staan voor de verbinding. Deze verbinding gaat verder dan het fysieke lichaam en omvat ook emotionele, mentale en spirituele aspecten. Tijdens een energetische massage ontstaat hierdoor een samenwerking tussen de cliënt en mij. Door het richten van onze aandacht kunnen blokkades oplossen, zoals ijs smelt en verandert in water.

Energy flows where the attention goes.

Lely, my first Yoga teacher

Energiepunten en -lijnen

De levensenergie stroomt in ons lichaam door een groot aantal lijnen. Op deze lijnen liggen energiepunten of energiesloten zoals deze in de Jin Shin Jyutsu worden genoemd. Tijdens een energetische massage richt ik de aandacht op de punten waar de energie niet goed stroomt. Dit is een intuïtief proces waarbij ik kennis en technieken gebruik uit Jin Shin Jyutsu, de Thaise Yoga massage, Meridianen en Chakra’s. Door het transformeren van blokkades kan de levensenergie weer gaan stromen. Ik heb hiervoor een gave gekregen en ben dankbaar om deze te mogen gebruiken.

Energetische massage is bij mij een onderdeel van energetische therapie.