Yoga Haarlem

“Do what’s good for you” is wat mijn eerste Yoga lerares als een mantra herhaalde en het is nog steeds de essentie van mijn Yoga. Maar hoe weet je nu echt wat goed voor je is? Dat ontdek je door verbinding te maken met je lichaam en jezelf. Yoga betekent letterlijk ook “verbinding”. Dit klinkt zo eenvoudig, maar we leven zoveel “in ons hoofd” dat het lichaam voelen voor veel mensen weer oefening vereist.

Yoga Haarlem

Groepsles

In mijn les help ik mensen om bewust te ontspannen. Mensen hebben vaak niet door hoeveel spanning er in hun lichaam vast zit. Bewust worden hiervan is belangrijk om deze spanning los te laten, zodat de energie weer goed gaat stromen. Dit doen we door een afwisseling van inspannende en ontspannende Yoga oefeningen en ademhalingstechnieken, maar ik gebruik ook minder conventionele oefeningen uit bio-energetica en energetisch werk. De simpele oefeningen helpen je om je natuurlijke energie weer te laten  stromen, zodat jij je weer open en vrij kunt voelen in je lichaam. De oefeningen heb ik geleerd van verschillende leraren en stijlen. In “Over mij” lees je meer over mijn achtergrond en inspiratie.

Yoga is like music. The rhythm of the body, the melody of the mind, and the harmony of the soul create the symphony of life.

B.K.S. Iyengar – book Light on Life

Groepslessen geef ik vanaf nu online (klik hier voor meer info).

Prive les en Yoga therapie

Yoga therapie is gericht op het verhelpen van lichamelijke klachten vanuit een holistische visie op ons lichaam. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de klachten maar met name naar houding en beweging. Op basis hiervan zal ik specifieke oefeningen aanraden en aanwijzingen geven voor de uitvoering. Het kan ook ingezet worden om jouw eigen practice te verdiepen.

Retreats

Een retreat is de ultieme vakantie voor lichaam en geest. Je wordt volledig verzorgd met heerlijk eten en inspirerende lessen. Goed gezelschap en een mooie omgeving, maken dat je ontspannen én opgeladen weer terugkomt van een retreat.

Persoonlijk ben ik vaak mee gegaan met retreats, en daar heb ik elke keer veel aan gehad. Het grote verschil met een gewone vakantie is dat je jezelf even terugtrekt uit de wereld, minder impulsen en daardoor dieper kunt ontspannen. Het is ook heel nuttig om “oude ballast” die we meedragen op te ruimen. Een retreat is daarom ook heel geschikt voor energetische therapie.

Ga je mee om dit te ervaren?

Data 2023:

DataLocatieMeer infoRol
nog niet bekend