Energetische therapie Haarlem

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is een vorm van natuurlijke therapie die gebruik maakt van de universele levensenergie. Levensenergie is de mysterieuze kracht die ons hart doet kloppen en overal om ons heen is. In Yoga noemen ze deze kracht Prana en de Chinezen noemen haar Chi. Deze levensenergie stroomt ook door ons lichaam. Je hoeft er niet in te geloven, want het is er gewoon, maar ik begrijp het goed als sommige mensen er wat sceptisch tegenover staan. Vergelijk het met een draadloos netwerk; dat zien we ook niet maar onze computers en smartphones kunnen wel het signaal ontvangen. Als wij zelf goed “verbonden zijn” dan stroomt de levensenergie goed en voelen we ons geweldig. We kunnen het leven volledig omarmen in al haar facetten. Verstoringen in deze levensenergie leiden tot klachten.

Energetische therapie Haarlem

Klachten

Klachten zijn voor de meeste mensen de aanleiding om op zoek te gaan naar hulp. Een energetisch therapeut kijkt vanuit een holistisch perspectief naar klachten. Bij energetische therapie gaan we samen op zoek naar de oorzaak van een klacht op verschillende lagen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Aangezien deze lagen elkaar sterk beïnvloeden, kunnen klachten dus een andere oorzaak hebben dan de plek waar je deze voelt in je lichaam. Dit is een intuïtief proces dat we samen doen.

Ontstaan van klachten

In ons leven hebben we allemaal vele ervaringen. Deze ervaringen vormen ons. Met name de vroege ervaringen in onze jeugd leiden tot patronen in ons denken. Deze patronen vertalen zich ook in ons lichaam en kunnen later in ons leven tot klachten leiden. Dit is goed uitgewerkt in de bio-energetica als je hierover meer wilt weten. Het zijn echter niet alleen onze denkpatronen maar ook negatieve ervaringen (zoals trauma en onverwerkte emoties) die in ons lichaam worden opgeslagen. Zowel de patronen als de opgeslagen ervaringen kunnen leiden tot blokkades in onze levensenergie. Tijdens energetische therapie gaan we hieraan werken zodat de natuurlijke energiestroom zich weer kan herstellen. Dit betekent niet automatisch dat het “zware” sessies zijn (zie energetische behandeling), maar er kunnen oude emoties naar boven komen. Sommige zaken dragen we echter al zolang mee, dat het meestal een enorme opluchting geeft om deze los te laten en “lichter” te worden. Ik heb dit ook bij mezelf meerdere keren meegemaakt.

Voor welke klachten werkt energetische therapie?

Energetische therapie werkt bij een veelheid aan klachten en problemen. Om een aantal te noemen:

Waarom energetische therapie?

Energetische therapie kan je helpen om blokkades te transformeren. Deze blokkades kunnen zich op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel bevinden of een combinatie hiervan. Wanneer blokkades zijn opgeheven, stroomt de energie weer vrij door het lichaam en voel jij je weer gezond en fit. Het geeft vaak ook een enorme mentale en fysieke rust doordat spanning wordt afgevoerd. Om spanning te kunnen afvoeren, moeten we deze eerst bewust worden. Ik kan je hierbij helpen, omdat ik hiervoor een gave heb gekregen (lees hier meer over mijn gave).

Energetische therapie is zelfstandig of aanvullend naast reguliere zorg toepasbaar. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze. Hoeveel sessies je nodig hebt is heel individueel en afhankelijk van je klachten. Sommige cliënten ervaren al duidelijk effect na 1 sessie, maar meestal hebben cliënten meerdere sessies nodig. Hierbij is het goed om te beseffen dat klachten meestal niet in één keer zijn ontstaan, maar zich hebben ontwikkeld in de loop der tijd en hierdoor vaak het gevolg zijn van patronen in je denken en doen.

Resultaten van energetische therapie

Als ik de resultaten van mijn cliënten samenvat na een traject van één of meerdere sessies:

  • Klacht is weg of minder aanwezig
  • Een last is weggenomen
  • Meer ruimte in lichaam en geest
  • Een nieuw perspectief op het leven
  • Acceptatie van de situatie
  • Meer innerlijke rust


Lees hier meer hoe een energetische behandeling gaat: