gave Eric Huisman

Wat is mijn gave?

Mijn gave?

Als ik mensen vertel dat ik een gave heb om anderen te helpen, krijg ik vaak de vraag: Wat is dan die gave die je hebt gekregen? Eerlijk gezegd weet ik daar zelf precies ook niet het antwoord op. Het is in ieder geval niet de gave van alles weten. ;-)
De tekst op deze website is daarom mijn perspectief op dit moment, zo goed mogelijk in woorden uitgedrukt.

Letterlijke betekenis van gave is “iets dat je gegeven is”. En zo voelt het ook voor mij. Dit is niet iets wat ik heb geleerd maar waarschijnlijk altijd heb gehad. Ik weet wel dat mijn gave lange tijd bedekt is geweest en dat ik die weer ont-dekt heb. Blijkbaar is dat dus mogelijk. Wat is dan mijn gave?

Openen voor de Bron

Het beste kan ik het omschrijven dat ik mezelf goed kan open stellen voor het grotere geheel waar we onderdeel van zijn. Afhankelijk van hun achtergrond noemen mensen dat Liefde, het Goddelijke, Shin of het Veld. Ik noem het zelf de Bron. De Bron is ongemanifesteerd en dat is voor ons als mens een moeilijk te begrijpen concept, omdat het vormloos en tijdloos is. Vanuit deze Bron ontstaat alles wat er in deze realiteit is gemanifesteerd in alle diversiteit die wij om ons heen ervaren. Als je hier meer over wilt lezen, dan raad ik het boek Oorspronkelijk Jin Shin van Mieke Berger aan. De Bron is ook de plek waar onze levensenergie vandaan komt.

Door mijn verbinding met de Bron kan ik een kanaal zijn voor anderen. Via mij als kanaal kan jouw verbinding met de Bron dan weer hersteld worden door alle blokkades op te ruimen die dit beperken. Dit kan verschillende effecten geven op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Wat er ontstaat is afhankelijk van wat iemand kan ontvangen op dat moment. Het is ondersteunend voor het proces waar iemand in zit. Blokkades zorgen voor spanning in het lichaam waardoor de levensenergie niet goed kan stromen. Ik gebruik mijn gave om deze spanning bewust te worden zodat we deze kunnen afvoeren en transformeren. Dit transformeren gaat via het hart, heb ik ontdekt. Het effect op mijzelf is dat ik hierbij meestal gapen en boeren. Dit vond ik in het begin heel vreemd, maar dat is blijkbaar mijn manier om de spanning weer kwijt te raken.

Jouw gave?

Ik geloof dat we allemaal een gave hebben gekregen. Wat heb jij de wereld te geven? Als ik je kan helpen om dit te ont-dekken, dan hoor ik graag van je. Klik hier om contact met mij op te nemen.