Ontwikkeling van mijn gave

Het ontwikkelen van mijn gave ging met kleine en grote stappen. Doordat ik meer ging vertrouwen op de stroom van het leven (zie ont-dekken van mijn gave) werd het langzaam rustiger in mijn hoofd en ging ik meer mijn hart volgen. Dat was heel fijn toen dat lukte voor kleine beslissingen, maar voor “grote” beslissingen was het nog heel spannend.

Peru

Zo wilde ik al heel lang een keer naar Peru, maar mijn hoofd vertelde mij elke keer duizend-en-een redenen waarom ik niet kon gaan. Nu werd ik mezelf hiervan bewust. En toen de mogelijkheid ontstond om een langere reis te gaan maken kwam dit oude hartsverlangen weer boven. Ik liet mij niet meer tegenhouden en besloot ervoor te gaan. Ik had intussen een nieuwe vriendin ontmoet die dol is op reizen en samen vertrokken wij op dit avontuur.

In Peru aangekomen, voelde het zo goed om daar te zijn. Vliegen over de Nazca-lijnen was een droom die uitkwam. Deze mysterieuze lijnen in de grond die zo groot zijn dat ze alleen vanuit de lucht goed te zien zijn en waarvan niemand precies weet waarom ze zijn gemaakt. Voor mij was het heel bijzonder om daar echt te zijn. Ik moest mezelf even in mijn arm knijpen.

Magisch Peru

In heel Peru was het mystieke nog goed voelbaar: Pachamama en Pachapapa waren overal aanwezig. Ik herinner mij een heel mooi gesprek hierover in gebrekkig engels met een Peruaanse fotograaf die wij zomaar tegenkwamen in Raqchi. We kwamen daar “per toeval” terecht, maar dit bleek een belangrijke, heilige plek van de Inca’s te zijn geweest. Vanaf hier liep er een direct Inca-pad naar Cusco.
En ondanks het massa toerisme was het licht zien opkomen in de mist bovenop Machu Pichu een onvergetelijke ervaring. We hebben een hele dag deze magische plek op ons laten inwerken. Ik wist toen nog niet dat de meest indrukwekkende ervaring nog moest komen.

Angst transformeren

In Nederland had iemand mij verteld over een fantastische plek voor ceremonies met het plant-medicijn in de Sacred Valley. Het was mij toen direct duidelijk dat ik hier naartoe moest. Alleen wist ik nog niet precies waarom. Dat werd me duidelijk toen we de eerste nacht in Peru waren en ik halverwege de nacht abrupt wakker werd. Ik wist helder waarvoor ik naar Peru was gekomen: ik zou mijn angst onder ogen gaan zien. Vanuit mijn familie heb ik veel angst meegekregen en ik voelde hoe deze angst mij beperkte om volledig te kunnen leven. Dit besef raakte mij diep.

De helende reis

Drie weken later zat ik in de ceremonie met het plant-medicijn. Ik herinner mij dat het een stormachtige avond was en dat voelde heel kloppend. Er was live muziek en de sjamaan die de sessie begeleide, vertelde dat je altijd kon focussen op de muziek want “the music will bring you home”. Dit heb ik dan ook meerdere keren gedaan en het voelde alsof de muziek een trein was die mij naar mijn volgende bestemming bracht. Ik kreeg toen ook het inzicht waarom muziek altijd zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in mijn leven (lees hier meer over de magie van muziek).


Deze ceremonie was nog intenser en indrukwekkender dan mijn eerste sessie. Ik herinner mij dat ik werd meegenomen naar het allermooiste dat je kan bedenken en dan keer 10. Zo fantastisch. Vanuit deze plek ging mijn reis toen over in een donkere wervelstorm waarin ik volledig in opging. Niet leuk, maar ik was er klaar voor en liet mezelf zonder verzet meevoeren. Alle angst en spanning in mij werd samengetrokken en opgestuwd tot het onhoudbaar werd en ik alles uitkotste. Toen ik daar van bij kwam, was het alsof ik voor het eerst ademhaalde. Mijn lichaam en ademhaling voelde zo ruim en licht. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor deze ervaring. Het was een Magische Reis. Ik wil niemand aanmoedigen om een plant-medicijn te gaan gebruiken, maar als het op je pad komt dan zou het je kunnen helpen in jouw ontwikkeling.

Alles is één

Peru heeft mij de verbinding laten ervaren tussen hemel en aarde. Alles is op een magische manier verbonden en we hebben daar allemaal een eigen unieke plek in, net zoals de sterren die ‘s nachts aan de hemel staan. Dit was het echte goud van de Inca’s, dat de Spanjaarden nooit hebben gevonden. Ik vind het heel mooi om te zien dat er tegenwoordig weer zoveel aandacht is voor de oude beschavingen en tradities.

We’re one, but we’re not the same. We get to carry each other

U2 – One

Ontwikkeling van mijn gave

Eenmaal terug in Nederland merkte ik tijdens mijn sessies met cliënten dat er nieuwe deuren open waren. Emoties begonnen door mij heen te stromen waardoor diep verdriet ontladen kon worden. Afhankelijk van de persoon en het moment bleef het niet bij fysieke of emotionele blokkades maar ook mentale en spirituele blokkades werden getransformeerd. Door het wegnemen van mijn eigen beperkingen ontstonden er meer mogelijkheden voor mijn cliënten.

Als ik terugkijk dan zie ik duidelijk hoe de grote en kleine stappen op mijn pad nodig zijn geweest om mezelf te ontwikkelen. Hierbij ben ik dankbaar voor alle mensen die mij steunden in mijn proces. Nu is het mijn tijd om terug te geven en anderen te helpen op hun pad.

Als je het gevoel hebt dat ik iets voor je kan doen, neem dan contact met mij op.