Magie van muziek

De magie van muziek

Wat is de magie van muziek?

Wat zou ons leven zijn zonder de magie van muziek? Ik kan me dat niet voorstellen. Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als kleine jongen zat ik al bij de radio te luisteren en als tiener besteedde ik al mijn geld aan een mooie stereo. Maar waarom ik muziek zo belangrijk vind, ontdekte ik pas later in mijn leven (zie ontwikkeling van mijn gave). Toen werd mij duidelijk dat de magie van muziek is om een verbinding te maken met de “spirituele” wereld. Muziek verbindt je met alles en iedereen en brengt je thuis. Dit wordt heel mooi in beeld gebracht in de hartverwarmende film August Rush. De twaalfjarige Evan gaat vanuit een weeshuis op zoek naar zijn ouders door de muziek te volgen die hij hoort in zijn hoofd. Een betoverend verhaal waarin de magie van muziek centraal staat.

“You know what music is? It’s God’s little reminder that there’s something else besides us in this universe, a harmonic connection between all living beings, everywhere, even the stars.”

Wizard in the movie August Rush

Muziek = energie

Wat is muziek nu precies? Afhankelijk van jouw perspectief zal je een ander antwoord geven, Ik zie muziek als energie. Energie is altijd overal om ons heen en alle energie heeft een eigen frequentie. Klanken hebben de kracht die frequenties met elkaar te verbinden en zo ontstaat muziek. Deze golven van klanken gaan voorbij aan het ego direct naar het hart. Daarom is muziek ook in staat om ons zo te beroeren. Dat is de magie van muziek.

“The piano keys are black and white, but they sound like a million colours in your mind.”

Katie Melua – Spider’s web

Helende klanken

Muziek is helend in de zin dat helpt om ons weer heel te voelen en de verbinding te ervaren met de Bron. Door muziek kan je dus even loskomen uit deze realiteit, kom je dichter bij je eigen essentie en de magie van het leven. Ik gebruik daarom tijdens mijn energetische therapie sessies ook muziek. En soms ga ik zelf spontaan ook geluiden maken als ik intuïtief voel dat het nodig is.

Klanken hebben ook direct invloed op ons lichaam, omdat al onze organen en andere lichaamsdelen een eigen frequentie hebben. Er zijn  mensen, soundhealers, die gespecialiseerd zijn in het werken met deze helende klanken. Als je hierover meer wilt weten lees dan eens dit interview met soundhealer Kailash Kokopelli.

Ervaar de magie van muziek

Kies je favoriete nummer of album, sluit je ogen en ervaar de magie van muziek! Happy listening!