Wake up! - een nieuwe realiteit

Wake up! – een energetische realiteit

“Wake up, Neo!” is het begin van Neo’s avontuur in de film The Matrix. De meeste van jullie zullen deze film wel kennen, maar voor wie hem niet kent: In dit verhaal ontdekt Neo dat hij leeft in een droomwereld waar hij onbewust in vast zit. Deze droomwereld is overal om hem heen waardoor hij niet beseft dat deze wereld niet echt is. Neo voelt al wel dat er meer moet zijn maar hij is nog zoekende. In zijn zoektocht naar zichzelf en zijn plaats in de wereld, begint hij de wereld te zien voor wat het werkelijk is en ontdekt hij zijn volledig potentieel. Dit is één van mijn favoriete films! Je kan zeggen dat dit “maar een verhaal” is, maar verhalen zijn wel de manier waarop eeuwen lang onze kennis is doorgegeven. Ik denk dat dit verhaal over Neo ons iets te leren heeft over onszelf en de realiteit waarin wij leven.

What is real? How do you define ‘real’? If you’re talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then ‘real’ is simply electrical signals interpreted by your brain.

Morpheus, The Matrix

Hoe materieel is onze realiteit?

De wereld om ons heen lijkt echt en is heel tastbaar. Een bank of een stoel voelt stevig aan, maar als natuurkundigen dieper gaan kijken blijkt alle materie om ons heen te bestaan uit heel veel lege ruimte, zelfs meer dan 99% lege ruimte. Dat is toch bizar en ook heel moeilijk voor te stellen, vind ik. Waarom komt al die massa dan vandaan?

Even een stukje natuurkunde. Alle materie bestaat uit moleculen, die weer bestaan uit atomen, die weer bestaan uit elektronen, protonen en neutronen. Die protonen en neutronen, die het grootste deel van onze massa vormen, bestaan uit een drietal fundamentele deeltjes die quarks worden genoemd. Dit is het kleinste niveau dat we nu kennen. De massa van deze quarks vormt echter maar een klein percentage van de massa van de protonen en neutronen. En gluonen, die de quarks bij elkaar houden, zijn compleet massaloos. Veel wetenschappers denken daarom dat vrijwel al onze massa wordt gevormd door de energie van de quarks en de gluonen. We spreken van lege ruimte, maar ruimte is nooit echt leeg. De ruimte zit namelijk vol met golffuncties, onzichtbare kwantumvelden en bevat heel veel energie. Een moderne natuurkundige die dit goed kan uitleggen is Nassim Haramein. Hier vind je een interessant interview met Nassim Haramein.

Een energetische realiteit

De ruimte is dus niet ‘leeg’, maar gevuld met energie. Dat idee komt ook al voort uit de oude Oosterse beschavingen, waar vanuit India gesproken werd over Prana en de Chinezen noemen haar Chi. Wanneer deze energie een bepaalde dichtheid krijgt ontstaat materie. De materie wordt dus gevormd uit de leegte en blijft hier onderdeel van. Alles is dus altijd onderdeel van het grote energieveld. Ik vind het mooi dat oude kennis hiermee samenkomt met moderne inzichten. Maar als alles onderdeel is van dit energieveld: Wie zijn wij dan?

Wie zijn wij?

Dit is een vraag waarop niemand nog het antwoord op weet, denk ik, maar je kan onszelf zien als een complexe vorm van gematerialiseerde energie, onderdeel van het grote veld. We zijn dus niet afgescheiden, maar onderdeel van het grote geheel. Hierbij zijn wij een levensvorm die zo ver ontwikkeld is dat we bewust zijn van onszelf. Je zou ook kunnen zeggen dat wij een stukje zijn van het grotere bewustzijn. Op dit moment gaan we van het “Ik- tijdperk naar het “Wij”-tijdperk. Dit geeft een totaal ander perspectief op onze realiteit en ons potentieel. In deze realiteit wij staan voor grote uitdagingen (milieu, opwarming aarde, virussen) dus de tijd dringt. Time to wake up!

We kunnen onze problemen niet oplossen vanuit hetzelfde denkraam waaruit ze zijn ontstaan.

Albert Einstein

Wake up

De wake up is het moment dat wij beginnen te beseffen dat wij veel meer zijn dan een fysiek lichaam. Dat wij gaan voelen dat ‘er meer is’ en dat wij het antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’ niet meer buiten onszelf zoeken, maar in onszelf. Net als Neo gaat dit proces in stappen en hoeven we dit niet alleen te doen. In Dit proces gebeurt wereldwijd op grote schaal op het moment, en we zijn hier om elkaar te helpen. We zullen alle obstakels moeten opruimen die ons belemmeren; alle ballast loslaten zodat we Lichter worden. Ik heb ontdekt dat ik een gave heb gekregen om anderen hierbij te helpen en ben dankbaar om deze te mogen gebruiken. Ik hoor graag van je als ik iets voor je kan doen in de vorm van energetische therapie of Yoga, maar ook om gewoon om in contact te komen en te horen waar jij bent op jouw pad.

You have to let it all go. Fear, doubt, and disbelief. Free your mind!

Morpheus, the Matrix